Näin digitaalinen opiskelijatunniste helpottaa elämää tulevaisuudessa

Tiia Lehtola
Frankly Speaking
Published in
3 min readSep 16, 2017

--

Digitaalisella opiskelijakortilla on jo 70 000 käyttäjää.

Mistä etsit vastauksia opiskelijaelämään liittyviin kysymyksiin? Missä säilytät junalippuasi? Ostitko vaatteesi viimeksi netistä vai kivijalkakaupasta? Aivan. Asiointi siirtyy enemmän ja enemmän verkkoympäristöön ja mobiiliin.

Opiskelijakorttia käytetään vastaamaan kysymykseen “oletko opiskelija”. Jos vastaus on kyllä, olet opiskelijana oikeutettu sinulle tarkoitettuihin palveluihin ja esimerkiksi alhaisempiin hintoihin. Opiskelijatunniste sellaisena kuin se on tunnettu, muovikorttina, ei kuitenkaan palvele opiskelijoita enää siinä ympäristössä missä he asioivat. Siten se ei myöskään palvele opiskelijoille palveluita tarjoavia yrityksiä.

Student comes first — opiskelija tulee ensin. Se on tärkein Frankin arvoista. Me olemme opiskelijoiden tarpeisiin ja ongelmien ratkomiseen erikoistunut yritys. Kun meillä päätetään siitä, mitä seuraavaksi tehdään, lähdemme aina liikenteeseen opiskelijan arjesta — mitä me voimme tehdä, että opiskelijoiden elämä olisi parempaa?

Viime vuonna lanseerattu digitaalinen opiskelijakortti luotiin vastaamaan opiskelijoiden arjen haasteisiin niin, että opiskelijana asiointi olisi vaivatonta, helppoa ja luotettavaa — pian myös sähköisissä palveluympäristöissä.

Mitä digitaalinen opiskelijatunniste tarkoittaa käytännössä?

Opiskelijalounaan voi jo maksaa ilman opiskelijakortin näyttämistä.

Digitaalisen opiskelijatunnisteen idea on siinä, että se toimii siellä missä sinäkin. Kun teet vaateostoksia netissä, saat opiskelija-alennukset sieltäkin. Junalla matkustaessa se voi tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse enää kantaa erillistä korttia tai edes appia mukanasi. Voit ostaa junalippuja myyvästä verkkokaupasta tai mobiilisovelluksesta suoraan opiskelijahintaisen lipun, ja konduktööri näkee suoraan omasta järjestelmästään, että olet oikeutettu opiskelijahintaiseen matkaasi.

Tämä voi tarkoittaa tulevaisuudessa myös sitä, että jonot korkea-asteen opiskelijaravintoloista häviävät. Mitä jos ostaisit lounaasi koko kuukaudelle etukäteen mobiilisovelluksesta ja vain hakisit ruokasi kun nälkä iskee? Mitä jos swaippaisit puhelintasi automaattikassalla maksaaksesi opiskelijahintaan? Tätä me teemme Frankilla joka päivä — otamme konkreettisia askeleita sen eteen, että opiskelijana oleminen olisi parasta aikaa elämässä ja että te opiskelijat ette missaisi mitään hyötyjä, mitä olette oikeutettuja nauttimaan. Päinvastoin — pääsisitte nauttimaan niistä etulinjassa.

Frank on nelivuotisen historiansa aikana rakentanut aina siltaa opiskelijoiden ja palveluntarjoajien tarpeiden välille. Meidän visiomme ei ole tuottaa kaikkia palveluita itse, vaan miettiä, miten opiskelijan tarpeisiin voitaisiin vastata mahdollisimman hyvin yhdessä kaikkien yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Mitä seuraavaksi?

Tavoitteemme on tuoda “siellä missä sinäkin” -hengessä toimiva login-opiskelijatunniste markkinaan vuoden 2018 aikana. Siitä esimakuna oletkin saattanut törmätä jo osassa korkea-asteen ruokaloissa MobilePay-maksamiseen, jonka avulla voit saada opiskelijahintaisen lounaan ilman opiskelijakortin näyttämistä kassalla. Magic? Ei, vaan digitaalinen opiskelijatunniste.

Yhtä aikaa kun rakennamme yhteistyökumppaneidemme palvelussa toimivaa opiskelijatunnistetta, haluamme myös kehittää oman palvelumme sisältöä. Löydät jo nyt Frank Appista opiskelija-alennukset ja esimerkiksi kaikki korkea-asteen opiskelijaravintoloiden ruokalistat kartalla yhdestä paikasta, mutta mitä jos voisimme tehdä elämästäsi vielä helpompaa? Kehitteillä on opiskelijan oma “one stop shop”, josta löydät kaikki olennaiset palvelut mitä tarvitset siihen, että opiskelijaelämäsi peruspalaset ovat kohdallaan. Tuttuun tapaan neuvottelemme sinulle parhaat diilit ja teemme kaikkemme, että opiskelijana asioiminen on mahdollisimman helppoa, vaivatonta, turvallista ja kannattavaa.

Stay tuned, verhon takana tapahtuu!

Aivan pähkinöinä tulevasta,

Tiia Lehtola

Frankin toimitusjohtaja

www.frank.fi

--

--